Жените с големи брадички изневеряват повече

Изследване на американски и канадски психолози показа, че жените с големи брадички са по-активни сексуално и са склонни повече да изневеряват, отколкото дамите с по-меки черти, съобщи в. "Дейли телеграф".

Изследователите от четири университета в САЩ и Канада установиха, че в организма на жени с по-едри брадички, като актрисата Мег Райън например, има по-високи нива от мъжкия полов хормон тестостерон.

Хормонът засилва сексуалната активност на тези дами и по това ги доближава до мъжете, но ги прави по-непривлекателни за мъже, които си търсят постоянна партньорка.

Психолозите разпитали група млади жени за сексуалния им живот и сексуалните им фантазии. След това помолили група мъже да оцени привлекателността на жените.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Личност и индивидуални различия".

Те сочат, че мъжете правилно се ориентират по чертите на женските лица и когато избират партньорка за цял живот, са склонни да избягват дамите с по-"мъжествени" лица, защото предпочитат жена, която няма да им сложи рога.

Психолозите смятат, че този избор на мъжете е свързан в еволюционен план с желанието да имат партньорка, която ще роди деца само от един мъж.
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини