Награди завоюваха малките художници от ОДК

Две първи места спечелиха младите журналисти от ОДК в Петия национален журналистически ученически конкурс „Григор Попов” гр.Разград, който е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2016/2017 г. Общо 244 творби от 41 населени места от страната се състезаваха в конкурса.

В раздел „Радиопредаване” на І място се класира Радиоклуб „Детски свят” с ръководител Марияна Бекриева.

В раздел „Интервю” първо място спечели Катрина Димова от клуб „Медиен център” с ръководител Антония Грозева.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 31.03.2017 г. в гр.Разград.

Децата от радиоклуб „Детски свят” и Марияна Бекриева изказват своята благодарност за високия професионализъм  на Мария Каменова, Илия Маринов, Павел Тенчев и Роза Димова от Общинско Радио Кърджали, които вече 26 години ги учат на журналистика и ги подкрепят в техните радиопредавания, които се излъчват по общинското радио.

Две награди завоюваха и малките художници от Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова в ХХ Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци”, част от „Чудомировите празници” в гр.Казанлък.

Специалната награда на Министерството на образованието и науката се присъди на Селин Хасан на 7 г.

Селин Ахмед, 9 г. се класира на ІІ място във ІІ възрастова група.

В Националният конкурс „Малките нашенци” участваха 955 рисунки от 76 институции от 40 населени места от цялата страна. Церемонията по награждаването ще се състои на 29 март във Военния клуб в гр.Казанлък.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини