Успешно представяне на димитровградските борци в Европейско първенство

Успешно са се представили в Европейско първенство за младежи и девойки до 23 години състезатели на тукашната школа по борба. Състезанието се е провело в Унгария от 27 март до 2 април. Пет са били участниците от Димитровград. Най-близо до медал е била Виктория Бобева /60 кг./ , която е загубила в равностойна схватка срещата за бронзов медал от беларуска състезателка и е останала на пето място.

На осмо място в своите категории се класираха Микяй Наим /57 кг./ и Веселин Петров /65 кг./. Драгомир Димов /97 кг./ е заел 12-то място, а Кремена Петрова /53 кг./ е 13-та. Поради контузия първенството е пропуснал шампионът Димитър Иванов.

От СК по борба отбелязват, че освен Виктория Бобева, всички останали местни състезатели са под 20 години  и все още мерят сили  в по-долната възрастова група.От клуба информират, че кадетите на Димитровград са се класирали на финал на отборната лига, която се е провела в Стара Загора преди ден.

След 11 поредни победи в трите етапа до тук, кадетите на„СК по борба-Димитров-град” се класираха  за финала на състезанието.Съперници ще бъдат борците на Бургас , като дата на финалната среща засега не е определена.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини