Дискусия за насилието проведоха в училището в Меричлери

    Дискусия, свързана с насилието в училище организира фондация "Х&Д Джендър перспективи" -Хасково в Меричлери. Там по инициативата на ОУ "Д.Матевски" се проведе среща, касаеща проблема с тормоза над деца. В нея се включиха 40 възпитаници на учебното заведение.

    Кое кара учениците да бъдат агресивни към съучениците си, какво ги провокира и къде се коренят проблемите им, коментираха с децата представители на фондацията. Те изгледаха и филм по темата, предоставен от организаторите.

    В края на срещата грамота за трето място в конкурса за детска рисунка „С моето семейство е забавно“, организиран от фондацията получи 10 -годишният Танко Петров.

    Хасковската фондация работи и по проект срещу проявите на домашно насилие от началото на тази година. Той е финансиран от Министерството на правосъдието, а по него са предвидени специализирани услуги за лица, пострадали от тормоз у дома. Част от дейностите включват програма за превенция на домашното насилие в две училища в димитровградско - ОУ "Хр.Ботев" -Крепост и ОУ"Хр.Смирненски" -Радиево.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини