Санирането вече няма да е безплатно за всички. Преглед на печата

"24 часа"

Какво остана от славната ни армия?

Дopи и дa ĸyпим нoви изтpeбитeли и нoви бoйни мaшини, вeчe нямa ĸoй дa paбoти c тяx. Kaндидaти зa 5000 пpaзни вoйнишĸи мecтa oтпaдaт пopaди cĸaндaлнa нeгpaмoтнocт

Bъпpocът ocтaнa ли нeщo oт cлaвнaтa няĸoгa Бългapcĸa apмия oтдaвнa нe звyчи тoлĸoвa aбcypднo.

"Труд"

Доноси и забрани изгонили Васил Иванов от Нова тв

Директорът на "Новини и актуални предавания" Дарина Сарелска в Нова телевизия е издавала информация на кмет, който е бил обект на разследване на журналиста от електронната медия Васил Иванов.

Доказателствата бяха представени по време на пресконференция на Иванов и "Шоуто на Слави", в което той гостува във вторник вечерта и разказа защо напуска Нова тв. Би Ти Ви спря излъчването на предаването. Затова вчера екипът на Трифонов и журналистът дадоха брифинг в зала "Люмиер" на НДК.

"Стандарт"

Над 500 000 с по две жилища

Над половин милион българи притежават две и повече жилища. 89,7% живеят в собствен дом, а под наем са едва 4 на сто. Това сочат данните на статистиката за 2016 г. Според тях огромната част от българите (92,3%) обитават къщи и апартаменти, построени преди 1990 г. Изградените след 2001 г. жилища са само 3,8%.

Всяко второ домакинство има кола, а близо 300 хиляди притежават две и повече. 14,6% искат да си купят автомобил, но нямат пари.

"Монитор"

Консулт в КЕВР вдига цената на водата

Консултациите, които правят ВиК дружествата с експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), за своите бизнес планове, нерядко водят до завишаване на първоначалните им искания за поскъпване на водата. Това се случва, въпреки че регулаторът трябва да защитава интересите на потребителите и съответно да занижава до възможния минимум исканията на фирмите.

"Сега"

Санирането вече няма да е безплатно за всички

На фона на непрекъснато растящите скандали за завишени цени при санирането и за нарушена финансова дисциплина, за пълна липса на контрол и за протекли блокове "безплатната" програма ще продължи. Част от "щастливците" обаче занапред ще трябва да поемат свой дял от разходите. Обновяването на старите жилищни блокове ще е безплатно само за социално слаби и пенсионери. Това съобщи вчера бившият регионален министър Лиляна Павлова пред Нова телевизия. Промяната е резултат от постигнатото споразумение за съвместно управление между ГЕРБ - инициатор и двигател на програмата, и "Обединените патриоти", които доскоро бяха нейни противници.

"Дума"

Разследваният Марешки стана шеф в НС

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който е клиент на прокуратурата, стана зам.-председател на 44-то Народно събрание. Бизнесменът е разследван за съмнения за законността на партията му и с дела за далавери с горива.

"Не успяхме да спечелим Избори 2017, но състезанието не е приключило. Намираме се на полувремето. Продължаваме по пътя, който очертахме. Продължаваме промяната и тя ще стане", заяви Корнелия Нинова при откриване на първото заседанието на НС. Ще бъдем алтернатива в политиката по доходите и борбата с бедността и ще внесем предложение за преизчисляване на всички пенсии, обяви Нинова.

"Капитал дейли"

Сделките за тримесечието: Молове за фондове от ЮАР

След силен край на миналата година с две големи сделки в края на декември - за гръцката ОББ и излизането на американския инвестиционен фонд Advent от "Девин", последва затишие в сливанията и придобиванията. До момента, в който дойде нашествието на южноафрикански фондове към три софийски мола за общо около 500 млн. евро. През април беше обявена и още една голяма сделка - ВАТ ще плати на свързания с Делян Пеевски "Булгартабак" 105 млн. евро за цигарените марки на холдинга в България и за дистрибутора му ЕЛД.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини