Политолози: Форматът ГЕРБ – ОП съвсем не е безобиден

Политолозите доц. д-р Антоний Гълъбов и проф. Антоний Тодоров коментираха в сутрешния блок на БНТ новия кабинет “Борисов 3“.

Доц. д-р Антоний Гълъбов обясни, че най – важното е архитектурата на правителството и поясни, че то може да ни каже много за бъдещето.

„Четиримата вицепремиери са много интересно структурирани като сфери, като дизайн, като архитектурна конструкция“, заяви той.

Политологът напомни, че е много важно дали един вицепремиер разполага с една администрация или не. „От конструкцията можем да разберем приоритетите на коалиционното управление“, заяви още Гълъбов. Според проф. Антоний Тодоров съставът на кабинета „Борисов 3“ е договорен.

„По-важното в това правителство не е как се разпределят мандати, кой за какво ще отговаря, а по-важното е участието на Обединените патриоти в това правителство. Точно тяхното участие е странното“, заяви той. Форматът ГЕРБ – ОП съвсем не е безобиден, напомни проф. Тодоров.

„Това ли беше единствената възможност в този парламент да се формира стабилно правителство“, попита Тодоров, а Гълъбов категорично отговори: „Да, единствената възможност беше“.
 

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини