МВР благодари на училище „Иван Рилски“ за помощта за Ники

Хасковското училище „Св. Иван Рилски“ получи днес благодарствено писмо от МВР - Хасково, съобщиха от ведомството. То е в знак на благодарност за активното включване в инициативата за подпомагане лечението на Николета Корондилева.  Ники е дъщеря на полицай, загинал по време на служба.  Тя се лекува от тежко онкологично заболяване в Истанбул. За лечението са й необходими средства, които не са по силите на семейството. През месец април, децата от училището се включиха и в двата концерта под егидата на МВР – в Хасково и София за набиране на средства. Директорът на училището Тонка Ченгелова  получи и икона на „Св.Иван Рилски” като символ за взаимопомощ и като част от създадената кампания „Деца помагат на деца”.

Междувременно майката на Ники, Росица Ленкова, съобщи във Фейсбук, че момичето вече е минало през процедурата за извличане на стволови клетки. Предстои последната, но най-трудна стъпка, която ще започне на 8 май - тежка химиотерапия, която има за цел да срине имунната система до минимум и след това ще се пристъпи към присаждането на стволови клетки. Тази процедура изисква почти месец престой в интензивна стая, която ще се посещава само от медицински персонал. Целта на тази изолация е да се предпази пациентът от инфекции, докато се възстанови имунната система. В деня, в които всички показатели се стабилизират, тя ще може да излезе от изолационното отделение.

„Надяваме се целият етап да мине по план и много скоро Ники да може да се види с приятелите си“, пише още майката на Ники.

За пореден път Росица Ленкова благодари на всички, които се включват в кампанията за Ники. Набирането на средствата продължава. Междувременно журналистическата колегия в Хасково рестартира кампанията #жороспаси в помощ на Ники и в близките дни ще обяви замислените инициативи.

Сметката за набирането на средствата е на името на майката на момичето Росица Ленкова в Пощенска банка:

BG66BPBI 7926 106 4334 801

BIC: BPBIBGSF

Haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини