28 °C

Соларните керемиди на Tesla са в производство и са по-евтини от обикновените (видео)

Изображение 1 от 3

  Tesla пусна цялата информация за своите нови продукти - соларните покривни керемиди. Доставките ще започнат с гладките черни стъклени плочки и текстурираните стъклени плочки.

  Най-важната информация, която хората чакаха, е цената. Главният изпълнителен директор Илон Мъск първо загатна, че ще бъде по-евтино от обикновения покрив след отчитане на икономиите на енергия, а по-късно каза, че слънчевият покрив на Тесла може да струва по-малко от обикновен покрив - дори преди да започне да генерира приход от производството на енергия.

  Компанията казва, че "типичният собственик на жилище може да очаква да плати 21,85 долара на квадратен фут за соларен покрив".

  Важно е да се разбере, че не всички плочки на покрива ще бъдат соларни, защото това зависи от енергийните нужди на домакинството, слънчевото греене и от конструктивното засенчване от други елементи на покрива. Цената от 21,85 долара за квадратен фут е изчислена за покрив, където 35% от плочките са ссоларни. По време на конферентен разговор с журналисти Мъск каза, че в някои случаи, в зависимост от покривите, клиентите ще могат да имат до 70% слънчеви плочки, но в повечето случаи ще бъдат около 40%.

  Tesla пуснаха калкулатор директно на уебсайта си, който всеки собственик на жилище в САЩ може да използва, за да получи ориентация за цената въз основа на данните от проекта Sunroof на Google. В поръчката влиза инсталирането на 14kWh Powerwall 2. Тя може да бъде премахната, но Tesla вярва, че повечето хора ще искат да имат пакет батерии за дома за резервна енергия в случай на прекъсване.

  Компанията изчислява, че нейните несоларни плочки са по-евтини от обикновените, а соларните плочки са по-евтини от всичко друго, но само след като се отчете произведената от тях енергия (реалната цена на соларните плочки е $ 42 / sq ft).

  Стойността на слънчевия покрив на Tesla е тясно свързана с неговата устойчивост и способността му да генерира електричество в продължение на десетилетия.

  "Изработени от закалено стъкло, плочките Solar Roof са повече от три пъти по-здрави от стандартните покривни плочки. Ето защо ние предлагаме най-добрата гаранция в индустрията - до живота на вашата къща или безкрайна, което от двете настъпи първо."

  Производството на соларна енергия е гарантирано за 30 години.

  По време на конферентен разговор с журналисти, Мъск и Питър Рейв отново потвърдиха издръжливостта на новия продукт. Те са го изпитали по всевъзможни начини, включително голяма градушка.

  Първите два модела плочки - гладки и текстурирани, ще бъдат пуснати в производство през това лято. За тях има най-голям брой заявки.

  При поръчка онлайн се изисква депозит от 1 000 долара. Собствениците на имоти извън САЩ също могат да поръчват, но не трябва да очакват инсталация до следващата година.

  Tesla казва, че ще управлява целия живот на соларните керемиди - от премахването на съществуващия ви покрив чрез проектирането, разрешаването, инсталирането, експлоатацията и поддръжката на новия слънчев покрив. Компанията смята, че инсталирането трябва да отнеме приблизително същото време като при обикновените покрития, което е 5-7 дни.

  Те наскоро актуализираха своето мобилно приложение, за да се подготвят за интегрирането на соларните продукти и Powerwall.

  Мъск завършва пресконференцията с думите: 

  "Когато мислим за устойчиво енергийно бъдеще, искаме покривите да бъдат красиви и да генерират енергия от слънцето. Тази енергия може да зарежда Powerwalls и електрически превозни средства. Това е бъдещето, което искаме. "

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
  17.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
  17.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
  17.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
  17.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
  17.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  17.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
  17.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
  17.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
  17.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
  17.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
  17.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
  17.09.2019
  Последни новини