Заради абитурентите община Смолян въвежда временна организация на движението

Изображение 1 от 3

    Заради предстоящите абитурнтски балове и струпването на зрелостници и родители на площад "България" и пред храм "Св.Висарион Смолянски" общината въвежда временна организация на движение със заповед на кмета Николай Мелемов.

    Спира се движението на всички автомобили 24.05.2017 г. на локалното платно от бул.”България” в Смолян и се определя то да се ползва от абитуриентите.
    Закрива се такси-стоянката и се определя място за паркиране на таксиметровите автомобили на всички останали такси-стоянки в града.
    Срокът на валидност на заповедта е от 16 часа на 24 май до изтегляне на абитуриентите в посока курорта Пампорово. За тях е определен маршрут: бул.„България” – ул.„Хан Пресиян”  – ул.„Първи май” – ул.„Невястата”.
    Спира се движението на всички МПС в участъка от кръстовището на бул.„България”
    с ул.„Дичо Петров” (кръговото кръстовище пред РД ”Гранична полиция-Смолян”) до кръстовището на бул.„България” с ул.„Д.Благоев” (магазин „Георг”). Определя се маршрут за движение на масовия градски транспорт в посочения участък, както следва: В посока Устово – Смолян автобусите ще минават по ул.„Дичо Петров” – ул.„арх.П.Петров”- ул.„Бузлуджа” – ул.„Дичо Петров” – бул.„България”. В посока  Смолян - Устово – маршрутът на автобусите остава без промяна. Заповедтта важи за 24 май от 16:00 ч. до изтегляне на абитуриентите към Пампорово. Те трябва да се движат по определен маршрут: бул.„България” – ул.„Хан Пресиян” – ул.„Първи май” – ул.„Невястата”.

    Препис от заповедта на Мелемов е изпратен до директора на ОДМВР-Смолян старши комисар Николай Димов и началника на РУ ПБС за осъществяване на организация и контрол, и до превозвачите за изпълнение на посочените маршрути.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини