Тайните на шишарката разгадаваха деца от група "Мечо пух" в Историческия музей

    С откриване на обогатената изложба "Горски приказки разказват Родопите" започнаха проявите посветени на 18 май - Международния ден на музеите. Експозицията е разположена в една от залите на Регионалния исторически музей "Стою Шишков" в Смолян. Новият модул е интерактивен и се казва "Тайните на шишарката", изработен е със средства предоставени от ЮДЦП-Смолян.
    Проектът е на Михаела Йорданова от Екоорганизацията "Диви Родопи". Тя сподели, че тази година еколозите са решили да обърнат внимание на горската екосистема и нейните проблеми, като например нападенията от корояд. Затова в голямата шишарка, където малчуганите се вмъкваха, има бръмбар-корояд.
    Днес децата от група "Мечо пух" в Детска градина "Слънце" бяха гости на историческия музей и се забавляваха с новата експозиция. Михаела Йорданова им показа истински шишарки. Разказа за видовете иглолистни дървета в България и как да ги разпознават. Защо и за кои животни са важни иглостните гори. Децата подредиха пъзел с картина на елен. И с най-голямо удоволствие се пъхаха в голямата шишарка, където имаше още интересни картинки.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини