Стара киномашина и пособия отпреди 55 години изложи детска градина в единствения по рода си музей

Изображение 1 от 6

    Музей на детската градина направиха в създаденото преди 55 години детско заведение „Зорница” в Смолян и поканиха евродепутата Владимир Уручев и кмета Николай Мелемов да го открият.

    В музея е представена историята, развитието и постиженията на детската градина от откриването й до сега. „Решихме да не изхвърляме складираните стари вещи, а да ги изложим в музей и да покажем как се е развивала детската градина”, каза директорката Радостина Кирилова. Най-различни излезли вече от употреба пособия, с които са се занимавали децата на времето, са намерили място в музея. „Имаме даже стара киномашина, на която са прожектирани детски филмчета. И тя, представете си, още работи”, похвали се директорката.

    На важните гости беше подарена книжка за приключенията на звездичката Зорничка, написана и илюстрирана от самите деца в ДГ „Зорница”. Отец Иван Марински извърши водосвет за здраве и благоденствие на децата и педагозите .

    Кметът Мелемов благодари на всички работещи в детската градина, които се отнасят  с грижа, любов и търпение  към децата и ги  нарече  „хора с големи сърца”. Талантливите малчугани пяха и танцуваха, за да поздравят гостите.  Директорката Радостина Кирилова посочи още, че Мелемов и общинското ръководство винаги са помагали на детската градина, за да стане едно приветливо и специално място за нашите деца.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини