Галеви завладяват и виртуалното пространство

Сайт в подкрепа на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, се появи в интернет. Двамата са в ареста с обвинения за организиране и ръководене на престъпна група и изнудване, съобщава вестник "Труд".

Насловът на дневника е "Истината за случая "Братя Галеви" и от 11 февруари до вчера имаше 5 публикации - за разпита на 30 общинари от Града на фармацията, за отводите на първите следователи по делото, за недопускането на адвокатите до обвиняемите в Националната следствена служба, как бизнесмените лежат в единични килии в ареста.

От вчера е активен и специален форум за подкрепа за "братята". До снощи в него беше регистриран само един "поддръжник" на бизнесмените, представящ се с прякора "umen".

В сайта има и видео с телевизионни изяви на Галеви, преди да бъдат арестувани.

Не е ясно кой поддържа блога, подкрепящ двамата популярни дупничани, а и регистрацията трудно може да се проследи.

В града и околността се говори как откриването на онлайн дневника било трик на защитниците на Галеви, който да спомогне за оневиняването им и да набира поддръжници.

За "последовател" на сайта се е регистрирал 19-годишният студент Християн Даскалов от Перник. Редовният читател на блога е известен с това, че на 30 декември 2008 г. получи лично от премиера и лидер на БСП Сергей Станишев едногодишна стипендия за участието си в конкурс на социалистите за есе.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини