Деца с маски със забрана за цигарите скандираха в центъра на Хасково

    Скандирания “Не искаме цигарен дим!“,“ Аз не пуша, последвай ме и ти“, огласиха днес по обяд центъра на Хасково. Децата от Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежкия център и доброволци от ученически клубове, като този в училище „Паисий“ и ученици от Езиковата гимназия донесоха плакати на антиникотинова тематика. „На купон без цигари“, „Благодарим ви, че не пушите“ призоваха още по време на, както те го нарекоха “тихото шествие“ участниците в него. Целта на обиколката из градската част, която учениците направиха с маски на уста, върху които имаше залепени стикери със знак „пушенето забранено“, е отбелязването на днешния 31-ви май, който е обявен за Световен ден без цигарен дим.

    Идеята на Превантивно-информационния център по наркотични вещества, организатор на шествието е да се използва всяка възможност за да се напомни на малки и големи за последствията от тютюнопушенето. Затова и по улиците на града днес младежите доброволци раздадоха информационни брошури на минувачите за вредата от употребата на цигари.

    Всяка година близо 6 милиона души по света умират заради вредния навик, сочи черната статистика. Затова и се отбелязва Световният ден без тютюнопушене по инициатива на Световната здравна организация от 1988 г.

    Денят се провежда по цял свят като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се апелира за ефективна политика за намаляване на нивата на потребление.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Jh
      jhb
      5 0
      16:59, 31 май 2017
      И дизелите пушат. СТОП и на тях. Поне в градовете...
    • 2
      Лю
      лют *********
      2 -2
      19:06, 31 май 2017
      "Деца с маски със забрана за цигарите скандираха в центъра на Хасково"
      След което уморените им учители спряха на сянката за по цигара.
    • 3
      поне децата не ги разващавайте :)))
    • 4
      Ко
      комунист
      1 -1
      21:23, 31 май 2017
      Познати времена. Да строиш някого и да му казваш какво да казва и какво да прави.
      Използват децата за политически интереси.Ако не го направят двойки нали.
    Последни новини