Задържаха контрабанди на стоки за близо 200 хил. лева

Митнически инспектори на Митница Русе предотвратиха пренасянето на контрабандни стоки на обща стойност близо 200 000 лева. Задържан е ТИР с румънска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния и по документи пренасял групажна стока.

Превозното средство се явило на трасе "изход" на ГКПП-Дунав мост, митническите служители се усъмнили в товара и го насочили за щателна митническа проверка. Оказало се, че в нарочно създадена кухина тип "тунел" в средата на ремаркето са натоварени огромно количество недекларирани стоки, някои от тях носещи логото на известни търговски марки.

Откъм входната задна част на ремаркето била изградена "тапа" от денкове с други декларирани стоки. От двете странични стени на ремаркето също били натрупани такива денкове с надежда да прикрият съдържанието в средата на отделението за товари.

Веднага за случая е уведомен разследващ митнически инспектор и е започнато дознание. Иззети са 2255 чифта спортни обувки, носещи логото на световно известни марки ADIDAS, NEW BALANCE, PUMA, GIVENCHY, GUCCI, VERSACЕ и други. Задържани са и 18 468 чифта мъжки чорапи и 14 200 броя детски играчки.

Водачът признал, че е внесъл стоката от Турция и трябвало да я достави в Румъния. След тридневна почти денонощна работа на служителите от Митница Русе по разтоварване, документиране и експертно оценяване на контрабандните стоки, дознанието е приключено в срока на "бързо досъдебно производство" и в четвъртък вечерта водачът С.П. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда.

Наказан е с глоба от 10 000 лева и условна присъда две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини