Езиковата гимназия в Кърджали ще бъде обявена за иновативно училище

„До два дни езиковата гимназия в Кърджали ще бъде обявена за иновативно училище в България”, съобщи директорката Йорданка Чавдарова. Тя допълни, че иновативните процеси в проекта ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището. За всяка учебна година са описани етапите на напредък и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях  са определи целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

Общо  185 са всички учебни заведения в страната, предложени да станат иновативни, съобщават от МОН. 207 проекта на 202 училища са постъпили в Министерството и разгледани от Комисия за иновативни училища. В нея са участвали психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната област, личности с доказан опит при създаване и приложение на иновации в областта на образованието, науката и технологиите.

От одобрените 185 учебни заведения 9 са начални училища, 73 са основни, 51 –средни, 30 профилирани гимназии, 21 – професионални гимназии и един колеж. 22 от училищата в списъка са държавни, 130 общински, а другите 33 – частни.

Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Iv
    ivan
    4 -1
    13:24, 5 юни 2017
    В това училище се краде като за последно. Делят децата на с родители спонсори и такива без да са спонсори. Преди години когато детето ми учеше там дарих 1000 лева. Дали бяха вписани в книгата с дарения, не бяха. Взеха да се споглеждат и един друг и да го усукват по килифаревски.
Последни новини