Още няма обвинение за смъртта на 14-годишния Радо

Окръжната прокуратура в Плевен все още разследва смъртта на 14-годишния Радослав Димитров от град Славяново, а обвиняем и до момента няма.

Родителите на починалия осмокласник Бисер и Елка Димитрови се притесняват, че случаят ще се потули, съобщи Нова телевизия. 

На 3 май 14-годишният Радослав Димитров почина в часа по биология в Основно училище "Христо Ботев" в Славяново, след като съученикът му и негов братовчед Тонимир го нападнал и ударил няколко пъти. Момчетата седели на един чин, но от години между тях имало конфликт. Окръжната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост и задържа за ден 14-годишния Тонимир. След това го освободи. 

"Искаме справедливост. Не може в едно държавно училище да се случва това. Не може на мен да ми се обажда дете - съученик на сина ми. Взело телефона ми от дневника, за да ми каже за случилото се. Не може убиецът на сина ми да се разхожда на свобода. Даже си ходи на училище", проплака почернената майка Елка. 

Съученичка на двете момчета разказа, че още през междучасието преди фаталния час по биология, Тонимир е казал на Радослав, че ще го пребие. 15 минути, след като часът започнал, братовчедите се сбили, като Тонимир ударил няколко пъти по врата Радослав. Тогава момчето паднало на земята, започнало да се гърчи и след това починало.

От прокуратурата съобщиха, че разследването продължава, като са назначени експертизи, включително психиатрична на Тонимир. Едва след като те излязат, ще бъде преценено дали на осмокласника да бъде повдигнато обвинение. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини