Бойко Борисов: Започваме разговори с кметовете за мерките за намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите

Намаляването на административната тежест върху бизнеса и гражданите зависи колкото от правителството, толкова и от местната власт. Това бе коментирано на днешното заседание на Министерския съвет по повод готвените мерки за намаляване на бюрокрацията. Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че е необходимо да се използват всички инструменти за съвместна работа с общините за разрешаване на проблема.

"Публично, в присъствието на Националната здравноосигурителна каса, на кметовете ще водим този дебат. Обясняваме, чуваме и техни мнения. Ако трябва някъде да се финансира, ще дофинансираме; важното е накрая максимум да скъсим времето на бизнесмена или на гражданина, отишъл да си изважда документ и да не го размотават по етажите. На практика, ние десетократно ще изплатим това, ако някъде се налага да финансираме, с човекочасовете, които се губят по администрации", каза премиерът.

Министърът на икономиката Емил Караниколов подчерта, че до 15 юни трябва да е готов анализът, който ще се предостави и на бизнеса, и на Комисия по икономическа политика в парламента, за да се запознаят и те с реформите, които се предприемат за облекчаването на административната тежест.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини