Бадминтонистите на Хасково завладяха стълбицата на Държавния отборен шампионат

Изображение 1 от 4

    Бадминтонистите на Хасково завладяха стълбицата на 21-вия Държавен отборен шампионат за мъже и жени, който се проведе в столицата

    Даниел Николов, Иван и Евгени Паневи, Цветомир Стоянов,Тихомир Петков, Пейо Бойчинов Йоан Гаргов вдигнаха купата като отборни победители при мъжките тимове. На финала те се пребориха за златото, като отстраниха шампионите от 2016 г. ВИАС – София с безапелационното 4:1.

    В зала “Европа“ тимът беше единственият, който на почетната стълбица стъпи само със собствени състезатели, а играещият треньор Пейо Бойчинов се превърна в единственият български бадминтонист, който вече е носител на две отборни държавни титли в две различни държави. Преди месец и половина той спечели отборната надпревара на в Австрийската бундеслига заедно с тима на Wolfurt, за който се състезава за първа година.

    Заедно със своят баща треньорът Станимир Бойчинов имат още един повод за гордост и радост с бронзовия медал на жените, който извоюваха Селин Бакалова, Таня Иванова, Таня Петкова, Моника Вълчева и Кристина Желева, водени от Петя Георгиева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини