Знак “Спирането забранено” на “Раковски” изчезна. Според общината не го е имало

    Знакът “Спирането забранено” на бул. “Раковски”, в участъка от кръговото до кръстовището с ул. “Дунав” изчезна мистериозно. Няма яснота откога липсва табелата, но главната входна артерия на Хасково откъм магистралата е стеснена до една лента за движение на влизане в града заради постоянната върволица паркирали коли вдясно.

    Изчезването на знака лъсна вчера при акцията на Пътна полиция за неправилно паркирали шофьори на ул. “Георги Кирков”. На репортерски въпрос защо не глобяват спрелите на “Раковски”, който затапват входа на Хасково, униформените отвърнаха, че няма как да глобят никого, защото няма знак, който забранява спирането.

    Репортерска проверка на място до кръговото в Орфей показа, че знакът наистина липсва, неизвестно откога. Личи обаче, че е бил демонтиран от тръбата на парапета, както е закрепен друг пътен знак на същото място.

    Секретарят на община Хасково Биляна Димитрова, която е и председател на Транспортната комисия, коментира, че според техните протоколи на 13 март тази година е имало оглед от експерти, които препоръчали на кръговото в посока центъра на града да се сложи знак, ограничаващ скоростта до 40 км/час. В документите на Транспортната комисия изобщо нямало данни там да е съществувал знак “спирането забранено”. Според Биляна Димитрова такъв знак там не е необходим.

    В архивите на Haskovo.net обаче се пазят снимки, които доказват съществуването на този знак. Например при катастрофа на същото място от 6 декември 2012 година ясно се вижда знакът “Спирането забранено”.

    Също така Гугъл пази кадри от мястото, от които се вижда знака. Данните на търсачката са от август 2015-а.

    Haskovo.net ще продължи да търси как и защо е изчезнал знакът, чиято липса силно затруднява движението на влизане в града.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (34)

    • 1
      11
      1111
      64 -5
      11:42, 13 юни 2017
      Няма да се оправи тая държава корумпирана.
      • По
        пои
        33 -2
        14:04, 13 юни 2017
        И пред съда го махнаха знака,защото са много специални.
      • Ха
        Хасково
        0 0
        08:15, 16 юни 2017
        Как няма да изчезне знака и те да не знаят , че там имало знак като ония нагъл по..к слезнал от Смолян е платил на някой си . Той и без това скоро никой няма да стъпва в тая кръчма :@
    • 2
      Ха
      Хахаа
      63 -9
      11:45, 13 юни 2017
      Дайте власт и пост на складажийката Биляна и гледайте сеира! Жалко за хасковлии. Явно в града няма опитни кадри, освен кумове и братовчетки...
    • 3
      Ив
      Иван
      66 -3
      11:46, 13 юни 2017
      Здравко си е платил на когото трябва.
    • 4
      Ас
      асфалтаджия
      103 -1
      11:52, 13 юни 2017
      Знакът е демонтиран заради ресторанта на Здравко Узунов. И никой не може да ме убеди в обратното.Узунов, за да спират спокойно водачите на МПС и да се хранят в заведението му е съдействал най-вероятно знакът да изчезне. А служителите от общината да не се правят на разсеяни. КАТ Хасково също да не се правят на света вода ненапита! Този изчезнал знак винаги е бил там. Познавам бул. "Раковски " и знаците му от 1968 г. , когато ако не се лъжа се е родил въпросният Узунов, който се опитва да превърне гр. Хасково в махала на родното му село, което беше някъде в Родопите. Е много е нахален, меко казано! Келипирджия!
    • 5
      Ра
      Радо
      87 -3
      11:52, 13 юни 2017
      Вие мили съграждани не разбрахте ли, че всичко е заради ресторант Пещите. Можете нагледно да се убедите в това като пуснете стрийт вю на гугъл мапса. Погледнете след спирката на космоса надолу към центъра знака си го има .... погледнете после нагоре след пресечката на марса пак си го има знака.....погледнете пак след спирката на космоса този път нагоре към посока димитровград пак знака си го има. общо взето знаците за забранено паркиране си ги има навсякъде по раковска без този преди пещите а после секретари или транспортни капацитети ще обесняват на нас как не бил нужен в тази отсечка ...........ами тогава махнете ги и при другите отсечки по раковска защо пък да са нужни там а ...... Общината помага на познати и на такива които имат парички от край време е ясно това кво се правите на ударени всички......
    • 6
      Пе
      Петров_1497344152
      60 -5
      11:55, 13 юни 2017
      Много ясно кой и защо е премахнал знака.Преди година и половина две малко по надолу на стотина метра отвори врати нов ресторант.Този дето на една нова година натрови 15-20 човека със застояла и вмирисана храна.За да могат да спират клиентите собственика на заведението е разпоредил премахването на знака.Там е истинско стълпотворение.А вие искате и следствие да водим.Да дойде и ЦРУ.Голяма философия.Нека собственика на ресторанта си направи паркинг а общината да си сложи знака и паяка да влиза в действие.
    • 7
      Ma
      maniak
      68 -3
      12:16, 13 юни 2017
      Най гадното в това е ,че ни имат за овце или се опитват по супер елементарен начин да ни правят на такива. Не се ли усетиха вече, че народа е настръхнал срещу тия подли измами и няма как да мине незабелязано. С две думи помашка му работа!!!
    • 8
      Ss
      ss
      63 -5
      12:16, 13 юни 2017
      В.Б-зам кмет- да отговори!
      З.У.-собственик на Пещите- да отговори!
      Пумите,обаче ще мълчат!
      Това е!
    • 9
      Ку
      кумчо вълчо
      50 -5
      12:20, 13 юни 2017
      Ясно е защо на Биляна се клатеха краката! Ясно е защо изчезват знаци и защо Хасково е най- задръстения град! Плащаш си и имаш неплатен паркинг, не искаш да плащаш на когото трябва и непрекъснато си в нарушение. Само преди 2-3 години, когато заведението го нямаше, там ме глобиха за неправилно спиране. Не е виновен Узунов, паркирането трябва да е грижа на общината, както е в целия свят!
    • 10
      Ив
      иво
      32 -5
      12:37, 13 юни 2017
      Бих казал:Българска му работа!В кой век живеем?Този който е махнал знака сигурно се тупа в гърдите,че е българин!Хайде стига вече!****** турци българи,ц*****,всички живеем тук,и трябва да си направим живота по-хубав!Но това няма да стане докато си лепим етикети,нали!
    • 11
      By
      bydlo
      19 -2
      12:39, 13 юни 2017
      Инвалидните знаци изчезват от години обаче, си мълчахте за тях ... Даже не знам за Мартин Нимьолер или за Юлиус Щрайхер да ви напомня и ще има ли полза.
    • 12
      Ас
      аскувлия
      38 -4
      12:54, 13 юни 2017
      Билянче, мъри, ти ли казваш къде какъв знак е нужен или ненужен?
    • 13
      11
      111
      47 -2
      12:58, 13 юни 2017
      Сега хубаво гледайте как ще се окаже,че зад въпросния ресторант никога не е имало парк,а лятна градина с маси и столчета...:) !
      • 22
        222
        5 0
        19:55, 13 юни 2017
        Пълен ужас е тази лятна градина със столчета. Пълна мизерия! Кучета и всякакви животни са отгоре им през нощта, а през деня хора се хранят там. Къде е ХЕИ ???????
    • 14
      Ас
      асфалтаджия
      43 -3
      13:08, 13 юни 2017
      Паркът вече го няма почти, наглецът Узунов е монтирал грозните дървени навеси, разположил е под тях грозните дървени маси! Разширил си е търговската площ на ресторанта, който всъщност по разрешително за ползване /предназначение/ не е ресторант , а сигурно е заведение за бързо хранене. В такова няма право обаче да бумти вечер музика , певци да пеят песни и т.н. Няма с една дума разрешително да работи като ресторант. Нека го проверят най-после тоя дървен родопчанин! Съсипа парка пред военния блок! И още нещо да добавя, той не е собственик на сградата, в която работи ресторанта му! Собственик , доколкото си спомням е приятелят му Юджел Атилла, който прибира от Узунов месечен наем.
    • 15
      На
      Нахалник
      30 -2
      13:11, 13 юни 2017
      Щом ще спират, да го направят синя зона поне, да няма само другите да се гърчат?! А най-добре, щом са го махнали заради тоя кръчмар, да му нацепят общинска такса за 10 паркоместа към кръчмата.
    • 16
      Iv
      IVAN
      44 -5
      13:19, 13 юни 2017
      "Според Биляна Димитрова такъв знак там не е необходим."
      Това вярно ли е или е някакъв мираж?!
      Какво означава не е необходим?Този знак е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за този пътен участък!
      Как така член на транспортната комисия ще изръси подобна глупост?Значи дайте да си спираме на входно -изходните артерии на града и да задръстваме цяла лента за движение.Ами разрешете тогава спирането и на изходната артерия на "Раковски" и да видите какво ще стане,когато някой отвори ресторант или недай боже баничарница.То бива мозък,ама чак толкова!Че и в транспортната комисия събрани.Направо не е за вярване.
      • Da
        Daa
        7 -3
        15:49, 13 юни 2017
        Прецедарел на транспортната комисия в общината е Биляна Димитрова в общината, въпросната нагласена секретарка, не е член
    • 17
      Цу
      Цура
      39 -3
      13:30, 13 юни 2017
      Беливанов незабавно да се самосезира и да направи транспортна комисия на която да се постави знака отново ! Дано писмото до господари на ефира да помогни и да ни разнесат магарйте в цяла България !
    • 18
      За
      за какво си кмете в тоя град
      37 -3
      13:39, 13 юни 2017
      това действие на псведоуправляващите на Хасково доказва колко са корумпирани ,незачитащи здравето,предпоставките за ПТП ЗАРАДИ КОМФОРТА разни търговци,скара бираджии,всичко братя е далавера и пари дадени като рушвети,
      на складажиики като Биляна,
    • 19
      Со
      сополанко
      21 -3
      13:53, 13 юни 2017
      ЦУРИЧ на Беливанов хич не му е на шапката той вероятно както и Билянка ТРАНСПОРТНАТА са в ИГРАТА тази игра всички я знаем ----ти на мене аз на тебе----- Но тия игри така ги играят НАГЛО че нямат и срам Ето това е партията герб с ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ценностии правила По тия ЕВРОПРАВИЛА работи общината общ полиция и ред други евро образи Бай Добри е от поколението което на времето играеше на закамилка тупа -лупа пущам пущам кърпа но на стари години покрай тия ЕВРОЦЕННОСТИ забрави за закамилката
    • 20
      Ге
      Георги
      31 -4
      14:06, 13 юни 2017
      Гответе се, хора! Тези наглеци няма да се спрат докато не идем да ги запушим в общината. Да организираме протест!
    • 21
      12
      12345_1497357507
      11 -3
      15:38, 13 юни 2017
      Биляна е една обикновенна касиерка
    • 22
      Бе
      Бети
      9 -27
      15:47, 13 юни 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 23
      На
      Народни будители
      16 -3
      15:49, 13 юни 2017
      Господин Кръшков, браво! Така трябва да се реагира на неправдите, за да се събудят гражданите. Ако искаме да живеем в нормално общество, а не в шушумушукрация, трябва да добием алергия към тарикати.
    • 24
      Ne
      Nee
      22 -3
      15:57, 13 юни 2017
      Биляна от обикновена кадиерка в Тоби стана секретар с необикновена заплата 2 000 лв + като прецедател в транспортната комисия 500 лв отгоре+ рюшфетите.... колкото депутат заплата от нашите данъци...евала!!!!!
    • 25
      Га
      Гаро
      8 -1
      16:34, 13 юни 2017
      Аз арменеца да ви кажя,като станат мнозинство ще се наредят нещата.Още малко има няма 1-2 мандата....
    • 26
      78
      7878788888..............
      14 -2
      16:50, 13 юни 2017
      Мили съграждани, ние на избори сме избрали кмет, а той си назначи екип! При обявени нередности и проблеми в града ние не искаме отговори от В.Балкански, Б.Димитрова и други общински служители. И, когато ни отговаря кметът, трябва да е законосъобразно, а не според някакви общински наредби и правила. Защото, ние плащаме данъците, за да ни служат кмет и общински служители! Няма да ни изведе на добро това високомерие и горделивост в общинските служители. Г. Узунов да пази спомена от Г. Иванов и ресторанта на Кенана. Животът е кълбета, кълбета. Да се пазят тези, които са горе, защото ще падат надолу! Хасковонет, оправете си кодовете, защото ще ме откажете да ви чета!
    • 27
      По
      *****
      19 -2
      17:23, 13 юни 2017
      Тоя нагъл и празноглавен ***** заграби и по 3 метра от всякъде на заведението.Построи незаконни стени без документи .Няма ли някой общинар да се сети да премерят и съборят незаконните помашки постройки.как спечели парка без конкурс.Ало ГЕРБ спечелихте някой помашки лев.Но загубихте много гласове в Хасково.Сега като има предсрочни избори за кмет ще загубите заради тоя гладен *****.
    • 28
      На
      Наблюдател
      8 -2
      18:25, 13 юни 2017
      Не знам дали на бул. "Раковски"а е имало знак, но на ул. "Георги Кирков" знакът е в самото начало и си стои от много години. А цял ден покрай Втора поликлиника има спрени минимум 30 автомобила. Спокойно господата общинари могат да направят улицата еднопосочна и проблемът да се реши веднъж завинаги.
    • 29
      Аз
      аз
      0 -3
      22:18, 13 юни 2017
      Знака го свалих аз, щот сутрим спирам там да ям банички. Утре пак ще го сваля и ще пребия циганина който дойде да го сложи пак.
      • Se
        selcho
        4 0
        00:33, 14 юни 2017
        Циганинът може да е ******* само по вид, а ти си ИСТИНСКИ ******.Наври си баничката в най-сенчестото място!
    Последни новини