КОРЗ и Общинска полиция ни ровят боклука, търсят производствени отпадъци

КОРЗ и Общинска полиция започват проверка на вида на изхвърлените отпадъци във връзка със зачестили   случаите с изхвърлени производствени отпадъци в контейнерите за битови, което е недопустимо и неразрешено, съобщават от общината. Така се създават  затруднения при обслужването на съдовете, получава се нерегламентирано замърсяване и запълване свободния обем, предназначен за събиране на битовата смет.

Общинското звено КОРЗ и Общинска полиция ще извършват проверка за контрол и недопускане изхвърлянето  на производствени отпадъци в съдовете за битова смет. При нарушения глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева, а за юридически лица за неопасни отпадъци глобата е от 1400 до 4000 лв., а за опасни отпадъци глобата е от 10 000 до 50 000 лв.

От общината напомнят, че при извършването на ремонтни работи  не е разрешено изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за битова смет. За целта е определена площадка за строителни отпадъци, за ползването на която се получава разрешение от общината.

От общината се обръщат към гражданите с призив да използват  по предназначение поставените съдове за различните по вид отпадъци:

-       Контейнерите тип „Бобър“ и кофи – за битови отпадъци

-       Кафявите контейнери – за зелените отпадъци

-       Сини контейнери тип „Иглу“ – за хартиени отпадъци от опаковки

-       Жълти контейнери тип „Иглу“ – за пластмасови и метални отпадъци от опаковки

-       Зелени контейнери тип „Иглу“ – за стъклени отпадъци от опаковки

Използването по предназначение на различните съдове е важно за опазването на околната среда.

От Общината призовават да се прилага на практика  разделното събиране на отпадъци и при забелязване на нарушения да изпращате сигнали в  на телефон – 038 603 339.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ве
    ВЕСЕЛЯК
    37 -3
    07:33, 15 юни 2017
    Интересното в случая е какво се случва когато тези уж разделени по вид отпадъци отидат на градското сметище, където уж има и уж работи завод за преработка на отпадъци, където се отделя хартията, стъклото, желязото, пластмасата и други, в действителност, а и както сте виждали всичкият боклук се товари в един камион и се извозва на сметището където се изсипва и затъпква, а завода е бутафория и още един начин да се откраднат едни пари, ако някой не вярва може да иде и да провери, например някой журналист с камера-това е!
  • 2
    Hg
    hgff
    23 -3
    08:43, 15 юни 2017
    И аз съм на същото мнение , първо че в града ни има само няколко контейнера за разделно събиране , второ се събират от един и същи камион който събира и другите с очите си съм виждала , как изпразват бобър и след това жълт и зелен контейнер в същият камион и треро отиват на едно и също място.
  • 3
    Hg
    hgff
    17 -3
    08:46, 15 юни 2017
    много не организирана работа - камиона обикаля в час пик - около 8 сутринта или към 5.30 след обяд прави задръствания и плюс това си тънем в боклуци , зимата по нашата улича контейнерите преливаха и боклука се хвърляше отвън, 1 седмица никой не дойде да изпразни контейнерите и за какво си плащаме данъците ?
  • 4
    Ба
    Бай Фън Шуй
    17 -3
    09:57, 15 юни 2017
    Ето една дейност, достойна за КОРЗ! Ровенето в боклука е нещо, с което ще се справят добре. Нискостебленото им шефче ще ги организира, давйки личен пример. Адмирации!
  • 5
    Xd
    xdyhy
    9 -1
    10:58, 15 юни 2017
    Бедничките...
    Докъде ни докарахте даже феодалната стража - да рови в боклука, ей !
  • 6
    Ha
    haho
    11 0
    11:23, 15 юни 2017
    КОРЗ да си мръднат зад.......те и погнат лепачите на реклами по спирките и други нерегламентирани места - всички са си дали телефони и адреси за връзка.
  • 7
    Де
    Демотивиран
    4 0
    11:52, 15 юни 2017
    Публична тайна е, че едни от най сладките схеми в общините е боклука! Кой колко откраднал, да му приседнат дано.
    Когато става въпрос за опазването на малкото останало природа е добре да се обединят всички отговорни институции. Няма как отговорните/безотговорните по темата, да нехайстват и после да се очаква от гражданите да си изхвърлят боклука разделно.
  • 8
    Бо
    Боляровец
    4 0
    12:32, 15 юни 2017
    Да промерят Ерол с неговата незаконна площадка на пътя за Болярово,какво тормозят гражданите? При него маслото се разлива по земята,акумулаторите се изпрадват от електролит пак на земята,просто не знам как съседите му го търпят?Тези изпарения и течности се изливат при тях!
  • 9
    По
    Попова
    4 -2
    15:43, 15 юни 2017
    Общинска полиция само за това стават.Най им приляга тази длъжност,да ровят в кофите.Боклуци пълни начело с шефа им Адам.Трябва да ги уволнят всички до един ,ядат само парите на данъкоплатеца.
Последни новини