Отхвърлиха предложението за ново помещение на боксовия клуб "Спартак"

Общинският съвет в Димитровград отхвърли предложението за ремонт и предоставяне на физкултурния салон на бившия строителен техникум на Боксов клуб "Спартак". Докладната в дневния ред на заседанието бе внесена от сесийната група на "Да за Димитровград". Тя бе подкрепена от 8 съветника, 9 бяха против, а 13 гласуваха "въздържал се"

Дебатите в зала "Гросето" по предложението продължиха близо час. Предварителните разчети са показали, че сумата, нужна за ремонта е 100 000 лв. Предлагаше се тя да се заложи в бюджета за 2018 година.

Кметът Иво Димов заяви, че сумата е непосилна за бюджета, а и при старт на такъв ремонт вероятно ще нарасне. Експертна оцента показала, че влагането на средства  в реконструкцията на запуснатата от години сграда не е целесъобразна, подчерта Димов.

От името на вносителите Мартин Колев заяви, че като всеки клуб и БК "Спартак" има право на общинско помещение, където да тренират деца и възрастни и затова се внася и предложението. От реплика на кмета стана ясно, че повечето частни клубове в общината се договарят с училищата и им плащат наем за ползване на физкултуринте салони.

 В дебата се включи и председателят на комисията по образование Тодоро Тодоров. Той предложи докладната да бъде оттеглена, за да се прецезира по-добре, като целта е да се осигури подходящото помещение за трениращите. Пример бе даден със стола на ПМГ "Иван Вазов", който не се използва.

От диккусията стана ясно, че сградата на бившия строителен техникум, която вече е общинска собственост може да бъде превърната в хоспис. Ще се търсят варианти за ремонт по европейски програми.

В момента Боксов клуб "Спартак" се помещава в приземния етаж на бившето кино "Миньор".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини