Бирали Бирали: Добре, че се разминахме само с побой

Добре че се разминахме само с един побой, коментира зам.-главният мюфтия Бирали Бирали, който разказа повече за нападението над неговото семейство.

Нападението бе извършено от две момичета през деня на паркинг на хипермаркет в централната част на София. Двете нападателки са арестувани и обвинени в хулиганство. 

Причината за нападението е фактът, че съпругата на Бирали е носела забрадка. Много бързо станаха нещата, жалкото е, че говорим за деца, уточни той, визирайки, че нападателите са непълнолетни момичета. 

Според Бирали, който говори пред Нова телевизия, в момента берем плодовете от семена, които сме посели преди много години. Той обърна внимание на безотговорното говорене по медиите.

За него няма държавен приоритет за единство на нацията, който да прокламира, че е нормално да има различие в разбиранията. 

Религиозният човек е смирен човек - трябва да ни притеснява този, който се прави на религиозен и използва символи на религията, каза зам.-главният мюфтия.

Все още си мислим, че тези конфликти са леки, ще минат и заминат, предупреди той. За финал Бирали Бирали каза и, че "ако всеки се опитва да раздава правосъдие, няма да е по-различен от терористите".

Зам.-главният мюфтия смята, че семейството му са били помислени за чужденци. Той е категоричен, че има омраза към мюсюлманите, но добави: „Ние не можем да напуснем обаче страната си заради това“. 

Бирали смята, че трябва да има единство в нацията. „Религиозният човек е смирен човек и не трябва да ни притеснява това, че има джамии и църкви, че се говори на различни езици“, добави той.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    1 0
    11:00, 3 юли 2017
    Слушай господине националист и радикалист.запомни с джахидисктата ти глава7 Туй е България а не саудитска и труска държава.ще спазвате блгоприличието в говорене и обличане.като караконжули се носете в онези държави които нямат нищо общо с цивилазациите.тъй че не хленчи защото бългжарите ни идва вече в много много повече. отивайте си където искате и се кълбучкайте по цяло денонощие и са забулвай още и още по три ката. а ти се обръсни защото приличаш на ...................повръща ми се от такива като вас. Това е омраза защото ние сме друга нация.цимилизована които контактуваме по между си а не да се гледаме през въображения.като гледах веднъж подобни жени как се хранят ............не искам да описвам.
Последни новини