Обмислят разкриването на паралелки, свързани с автомобилостроенето в региона

    Инвестиционните намерения на два от инвеститорите в Хасковски регион - Язаки България и Са - Ба бяха представени пред Областния съвет за регионално развитие, който заседава днес в Областна администрация -Хасково.

    "В региона все повече ще има нужда от кадри, които да работят в сферата на автомобилостроенето. Затова още от сега трябва да се помисли за паралелки, които да обучават тези кадри“, посочи областният управител на Хасково. Станислав Дечев. Според него, късното стартиране на кариерното развитие е един от основните проблеми, затова трябва да се работи за синхронизиране на местния бизнес с професионалното обучение.

    По негова инициира бе организиран областен форум за презентация на регионалния бизнес, на който пред ученици и родители всички фирми от региона представят производствата си.  Целта е да се опитат да покажат по привлекателен начин условията за работа и възможностите за реализация в тях, информират от Областна администрация -Хасково.

    На срещата бе приета и Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Хасково . „Много са децата и учениците, които имат нужда от подкрепа, има деца със специални образователни потребности, има деца в риск, със здравословни проблеми и т.н. Затова към всяко дете трябва да се приложи индивидуален подход. За да се реализира тази задача обаче, трябва да се работи много върху кадровото обезпечаване“. Това каза при представянето на стратегията Иван Панайотов от РУО  Хасково. Според него много важно е освен за децата с проблеми, да се грижим и за даровитите и талантливи деца.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини