Нароихме учени колкото 40 батальона

Нови 14 111 учени с научни степени и академични длъжности са се нароили у нас за близо седем години.

Това съобщава "Монитор", пояснявайки, че в този период всеки университет може сам да произвежда доктори, доценти, професори и т.н.

Числото, според всекидневника, е сравнимо с броя на войниците в около 40 батальона, ако приемем, че един се състои от около 350 души.

Бързата писта за научни степени и академични длъжности беше пусната със закриването на Висшата атестационна комисия (ВАК).

А присъждането на степените бе децентрализирано със Закона за академичния състав, приет по времето, когато министър на образованието беше проф. Сергей Игнатов  (в кабинета "Борисов 1").

Депутати предлагат промяна, допълва "Монитор", те ще искат минимални критерии за професори и доценти.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    26
    261853
    1 0
    09:50, 7 юли 2017
    Това си е престъпление, при това законно. Те затова се и стремят да се занимават уж с научна дейност. С ненужни теми,с плагиатстване, с разни измишльотини и маньоври всякакви се домогват до тези титли, все повече и повече "умници". Целта са титлите, които им осигуряват високо заплащане и нищо полезно за обществото. Това са законните кражби на белите якички. Най-гадното е, че нищо, ама съвсем нищо полезно от титлите им не се случва. Множат се и висшите учебни заведения в нашата малка България, за да вземат висше образование полуграмотни хора и да се множи безработицата сред висшистите. Че после сагата продължава защото с връзки заемат местата и на малкото кадърни хора оставащи в станата. Умните търсят реализация извън България, а ние оставаме тук да се пържим в тигана на некадърниците, алчни за власт и пари. Опитайте се да ги преброите по колко професори се падат на глава от населението...Няма да успеете. Уникални сме. Други такива няма ни в Европа, ни по света. Така се променят законите, че злото да си продължава до безкрайност. Свалихме комунистите от власт, за да властват алчни, корумпирани некадърници. Това са всъщност същите комунисти, защото ние не направихме лустрация и те си ни командват. Станаха милионери най-напред с куфарчетата, после с корупцията и разбира се със законите, дето ги направиха за себе си, за да опазят откраднатото и обществото да не може да им търси сметка. Минаха 30 години. Целта е забрава, пълна забава, за да могат и правнуците им да наследят натупаните имоти, пари, хотели и т.н. Съдебната система е леш и затова нещата в България не се променят. Всички са по-добре от нас. И в Европа, че даже и африканския континент. Комунизмът изобщо не си е отишъл и май няма изгледи да си отиде. Това наистина е обезнадеждаващо. Вземи му надеждата на човека и няма нужда да търсиш други начини за унищожението му.
Последни новини