Съдът пусна под домашен арест биячите на 27-годишния Георги

Изображение 1 от 3

    Окръжният съд в Смолян пусна под домашен арест двамата мъже от Хасковско, които пребиха с дървени колове 27-годишния Георги Кадиев. Основанията на магистратите да не потвърдят взетата от Районния съд мярка „задържане под стража”  са чистото им съдебно минало, това че имат трудови договори и постоянен адрес. Така според Окръжния съд нямало опасност Събин С. и Момчил М. да се укрият или да извършат друго престъпление.

    Припомняме, че двамата мъже на 21 и 23 г. нанесоха побой с дървени тояги на 27-годишния Георги миналия четвъртък. Георги все още е в болница, а в Смолян имаше протестно бдение, заради случая.

    Братът на Георги Филип коментира решението на съда в социалните мрежи. „Искам да изкажа, дълбокото си разочарование от решението на съда. Не считам, че хората причинили всичко това на брат ми и семейството ни, заслужаваха да бъдат пуснати под домашен арест . Считам, че с това си решение съдът за пореден път вместо да наказва виновните, им дава крила да извършват нови престъпления и шанс да се укрият от правосъдието.
    Очаквам от съда да преразгледа своето решение и виновните в случая да бъдат задържани отново под стража, защото за мен деянието им си е умишлен опит за убийство. Все пак да не забравяме, че тези индивиди, след като брат ми им е направил забележка и са си тръгнали, са се завърнали и са го пребили с колове в ръце и след това са избягали. Все още имам надежда в справедливостта на българския съд, господа и госпожи съдии”.

    Междувременно Георги беше опериран по спешност, отстранен е хематом и младият мъж вече се възстановява. Добри хора помогнаха да се платят здравните му осигуровки. Все още се събират средства за лечението му, което ще е продължително. Може да подкрепите Георги и семейството му на сметката на брат му Филип Камбуров.

    Банковата сметка е BG89TTBB94001527557306 Експрес банк Смолян. Титуляр на сметката е Филип Атанасов Камбуров.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини