77 българи са заплаха за националната сигурност на Турция

77 българи са заплаха за националната сигурност на Турция, съобщава Нова тв.Това ставало ясно от доклад на вътрешното министерство на страната във връзка с борбата с терористите от ИДИЛ.

Страната ни била в топ 10 на европейските държави, в които живеят свързани с ислямистката групировка хора, според въпросния документ..
Общо близо 54 000 души от цял свят имат забрана за влизане в Турция, а до момента заради връзки с ИДИЛ от там са депортирани близо 5000 чужденци. От тях 21 са българи, се посочва още в доклада. 

„77 българи, които са попаднали в „черния списък” на турското вътрешно министерство заради подозрения във връзки с терористични организации, ми се струва недостоверно. Това е много голямо число”, заяви вътрешният министър Валентин Радев в студиото на „Лице в лице” на BTV.

„Ние не сме уведомени официално, външно министерство също няма официална информация”, категоричен е Радев.По думите му при получаване на официална информация от турската страна МВР и външно ще се заемат да проверят хората в списъка.

„България е уникална в това отношение. Нашите хора с турско потекло и изповядващи исляма нямат нищо общо с другите, които искат да стигат до Сирия. Ние такива хора, които се радикализират, освен тези в Пазарджик, нямаме”, категоричен е Радев. Той допълни, че в регистрите на ДАНС не са посочени хора, за които се смята, че имат връзка с терористични организации, особено в такива бройки.

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини