Тръмп-младши, Манафорт и Браудър ще свидетелстват пред Конгреса на 26 юли

На 26 юли синът на американския президент - Доналд Тръмп-младши, бившият ръководител на предизборния щаб на републиканеца, Пол Манафорт и британският финансист Уилям Браудър ще дадат показанията си пред Комисията по разузнаване към Камарата на представителите в Конгреса. Информацията бе публикувана в сряда на сайта на Комисията.

Изслушването им се провежда във връзка със срещата между Доналд Тръмп-младши и руската правителствена адвокатка Наталия Веселницкая в "Тръмп Тауър" по време на предизборната кампания на баща Тръмп. Поводът е бил обещан компромат за Хилъри Клинтън относно извършването на незаконни дарения за кампанията на Националния комитет на Демократическата партия. Той е трябвало да бъде предоставен преди решаващия президентски вот през ноември, като на срещата са присъствали още и зетят на президента Джаред Кушнър, и тогавашният шеф на кампанията Пол Манафорт.

По-късно Тръмп-младши сам призна, че информацията за срещата и целите, стоящи зад нея са истина, но настоя и че адвокатката не е предоставила “никаква съдържателна информация” за конкурентката на баща му в президентската надпревара. В имейлите, които той сам направи публично достояние се посочва, че въпросната среща е била организирана със съдействието на Роб Голдстоун. В съдържанието на един от тях към сина на Тръмп всъщност дословно пише: "Емин (руско-казахстанския богаташ и музикант Емин Агаларов - бел. авт) току що ми се обади и ме помоли да ти предам нещо много интересно. Главният прокурор на Русия се срещна с баща му Араз тази сутрин и предложи да предостави някои официални документи и информация, които биха уличили Хилари във връзка със сделките й с Русия. Ще бъде много полезно за баща ти. Очевидно става дума за чувствителна информация на високо равнище, но е част от Русия и от подкрепата на правителството й спрямо г-н Тръмп."
 

Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини