Валери Симеонов: Анелия Велева от НФСБ е жертва

Смятам, че Анелия Велева е станала жертва, така вицепремиерът Валери Симеонов защити своята съпартийка от Костинброд, която беше задържана за трафик на мигранти

30-годишната бивша кандидат-депутатка и кандидат-кметица, която има фирма, първоначално беше задържана за 72 часа в ареста заедно с група трафиканти и бежанци, но съдът я освободи с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Мъжът й обаче, също сред задържаните, остава в ареста.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" използва правото си на отговор като отвърна в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR на нападките на бившия му съпартиец Димитър Байрактаров, който намекна, че той опъвал политически чадър над трафика с бежанци. Симеонов яростно реагира на това твърдение, категорично го опроверга, а след като изложи гледната си точка, напусна студиото. 

Вицепремиерът подчерта, че Велева не е координатор на НФСБ в Костинброд, каквато информация се появи в някои медии, а председател. 

"Координаторът се назначава от политическия съвет и в този случай лидерът на партията носи отговорност за назначението. Тя не е координаторка, тя е председателка. А председателят се избира от структурата на населеното място, където членува", уточни той. 

И подчерта:

"Това прибързано оплюване, това хвърляне на определение на присъди от медиите, не е здравословно. Нека да изчакаме решението на съда и да видим дали тя е виновна, дали не е виновна. Да, аз смятам, че тя е станала жертва. Ако тя е виновна, естествено, че ще бъде изключена. Никоя партия не държи престъпници в своите редове, а в нашия устав изрично е записано, че хора с присъди не могат да бъдат членове". 

Вицепремиерът допълни, че Байрактаров първо е заявявал категорични твърдения по негов адрес, а след това показвал колебливост. Симеонов настоя, че казаното от бившия депутат са внушения и клевети, а сред тях и това, че използвал оградата по границата с Турция, за да регулира трафика на хора. 

"Имам основания да се съмнявам, че Валери Симеонов е замесен. Трафикираните хора е възможно да са били настанени в хотела на вицепремиера. Така де, хотелът е на фирмата на Симеонов, а не на него, както той казва… фирма, която редица пъти е била осъждана", каза бившият патриот и призова вицепремиера да си подаде оставката, защото името му е замесено в прекалено много скандали. 

Адвокатката на Велева: Била е случайно в колата

Анелия Велева казва, че е невинна и аз напълно й вярвам, заяви междувременно пред Нова телевзия адовкатката й Росица Драганова, която още в съда също заяви, че тя е била натопена. 

По думите й Велева е попаднала случайно в една от колите, чиито пътници бяха арестувани при акцията на АМ "Тракия" преди дни: 

"Тя се е возила в автомобила, за който властите твърдят, че е бил следен и в който е бил и мъжът, с който тя живее на семейни начала". 

Защитничката изрази съмнения, че въпросната кола има връзка с другите превозни средства, които са били задържани при спецоперацията и в които са се превозвали незаконни мигранти. 

"Има противоречиви показания на двамата полицейски служители, които са извършвали оперативната дейност по следенето на групата", допълни Драганова. 

Тя уточни, че клиентката й е подала необходимите документи и вече не е член на партията на Валери Симеонов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хастар
    1 0
    13:40, 28 юли 2017
    Прилича на фолкпевачка .. е колко ли е оправила тази невинна душа..
Последни новини