Новият шеф на Софийския районен съд встъпи в длъжност

Александър Ангелов, който преди дни единодушно беше избран за председател на Софийския районен съд, встъпи в длъжност. "Ще направя всичко по силите си да оправдая доверието и с общи усилия с магистратите да подобрим имиджа на съда", каза Ангелов, след като прие длъжността.

Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов му пожела да е принципен, честен и справедлив - качества, които не са на почит в момента.

Председателският пост в най-големия районен съд в страната се оваканти, след като в края на миналата година Методи Лалов и заместниците му подадоха оставка в знак на несъгласие с политиката на Висшия съдебен съвет по отношение на свръхнатовареността на съдиите и ниското заплащане на съдебните служители.

За временен шеф Висшият съдебен съвет определи доскорошния прокурор Стефан Милев. Очакваше се той да се кандидатира и за титуляр, но Милев не го направи. Сега името му се спряга и за наскоро освободеното шефско място в Специализирания наказателен съд. Самият Милев днес отрече да има такива амбиции.

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини