The Prodigy отново на върха

Петият студиен албум на The Prodigy "Invaders Must Die" влезе в класацията за албуми Billboard European Top 100 Album Chart директно на номер 1.

Чартът се образува спрямо класациите по продажби в 20 европейски държави.

Супер добре приетият от критиката албум, вече считан за триумфално завръщане на рейв гениите, влезе и в Top 5 за албуми на 8 страни от Стария континент.

"Invaders Must Die" се закова на първа позиция в класацията за албуми на Великобритания още с излизането си по-миналата седмица.

The Prodigy се завърнаха във върховна форма, а дългоочакваният им албум отбеляза най-високи продажби за тази година в деня на официалната премиерата, 23 февруари.

Само за първата седмица са продадени над 100 000 бройки, с което "Invaders Must Die" става най-бързо продаващият се албум до този момент през 2009.

Това е огромно постижение за групата, допринесла за експлозията на рейв културата в началото на 90-те. Дебютният им албум "Experience" излиза през 1991 и се нарежда на 12-то място в класацията на Острова.

Вторият албум на The Prodigy "Music For The Jilted Generation" (1994) дебютира на първо място, но големият успех на групата идва чак през 1998, когато "Fat Of The Land" с хитовата песен "Firestarter" привлича вниманието на целия свят върху тях. Албумът заема челните позиции в класажиите на САЩ и Великобритания.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини