Производител от Черногорово отглежда еко зеленчуци с поливане

    С огромни по размер патладжани участва във Фолклорния фестивал на плодородието в Крум  Кирил Петров от село Черногорово. 66-годишният мъж се включва в надпреварата за втора година, а миналата е станал победител. От 20 години Кирил има собствено стопанство, където освен животни отглежда плодове и зеленчуци. "Тайната е в поливането, през ден-два и със студена вода от кладенеца, няма торене, няма допълнителна обработка на почвата", разказва производителят. В Крум той се представи още с големи картофи, чушки, грозде.

    Плодове и зеленчуци от собствената градина на фестивала изложиха близо 30 производители от община Димитровград. В края на надпреварата Кирил спечели втора награда за своята продукция, а първото място при производителите на зеленчуци бе за местният арендатор Лиляна Димова. В раздела за най- добре отгледани плодове наградата отиде при читалище "Просвета" от село Крум.

    В димитровградското село днес бе организирана и кулинарна изложба на тестени изделия и био храни. И там организаторите от читалище "Просвета" и Община Димитровград раздадоха награди. Сред най-добрите се отличичиха Добринка Ганева от Сталево и Руси Маринов от село Крум. С приз за отлично приготвени ястия си тръгнаха и представителите на читалище "Н. Вапцаров", както и на пенсионарския клуб от село Студен кладенец, община Гълъбово, и на читалище "Пано Ангелов" в Брод.

    В рамките на фестивала бе организиран и конкурс за рисунки на деца на тема плодове и зеленчуци. Отличени бяха Йоанна Петева, Нанси Узунова, Георги Петров и Дарина. Фестивалът в Крум включваше и музикална програма с участието на 14 фолклорни групи от общините Гълъбово и Димитровград. Старт на изявите на сцената дадоха домакините от читалището в Крум. Фестивалът откри кметът на селото Златка Тенева, която пожела ползотворно участие.

    Още снимки от фестивала - разгледайте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини