Трима граничари пострадаха при спречкване с гастарбайтери (обновена)

    Трима гранични полицаи пострадаха при спречкване с гастарбайтери на граничен пункт Капитан Андреево. Кавгата, която настанала снощи около полунощ, завършила с арест на четирима чужденци. Задържани са за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство, съобщи наблюдаващият прокурор Дарина Славова. 

    Около полунощ снощи на пункта за влизане в България пристигнал микробус с немска регистрация, в който пътували мъж, съпругата му, две пълнолетни и две непълнолетни момичета, всички с турско гражданство. Майката и бащата имали и немски паспорти. Те се прибирали за Германия, където били на гурбет, след лятната си почивка в родината си, уточни "Старият мост". На пункта гранична полицайка поискала от шофьора да отвори багажника на автомобила за задължителната проверка, но той отказал. След повторна молба и отказ униформената извикала колега, който отворил вратата на водача, за да го изведе извън колата. В този момент шофьорът дал газ и избягал към трета бариера. Там обаче имало образувана тапа от чакащи и бегълците са настигнати от граничните полицаи. Единият от униформените опитал да свали водача на земята, но бил ударен в крака. След преглед се оказало, че има счупване и е гипсиран.

    От колата слезли разярени и другите пътници и се нахвърлили и срещу други граничари. В мелето пострадали още двама гранични полицаи, които получили леки телесни повреди. Те са с натъртвания, хематоми и охлузвания.

    В крайна сметка се оказало, че в багажника няма нищо нередно. Четирима гастарбайтери са задържани за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна и леки телесни повреди. За по-тежкото деяние законът предвижда наказание от 3 до 10 г. затвор. Все още не е ясно дали ще им бъде наложено 72-часово задържане от прокуратурата. Това ще стане ясно утре, след изтичане на полицейската мярка за задържане.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ха
      ХАСКОВЛИЯ
      19 -34
      15:49, 24 авг 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ва
        Васил Левски
        38 -15
        18:31, 24 авг 2017
        Ей, родоотстъпник, как може да говориш такива глупости... Криви кратуни на българска територия скачат на бой на български полицейски служители, докато им извършват проверка и чупят крака на един от тях... Потресен съм и се чудя що за олигофрен трябва да е човек, за да говори такита тъпотии... Ти съзнаваш ли, че тези орки с действията си показват, че няма да се съобразяват със законите в нашата държава и с органите на властта в нея !? Сега една условна присъда за нанеслия средна телесна повреда на длъжностното лице и пробацийки за тези нанесли леките телесни повреди ! Ей такива са ни смешни наказанията в наказателния кодекс ! Това, ако бъде направено от българи на турска територия срещу турски гранични полицаи, дълго време сънародниците ни няма да видят слънце, търкайки наровете в турските зандани !!!
    • 2
      Бе
      Без име
      18 -10
      16:52, 24 авг 2017
      Ти така ли правиш като ти искат рушвет....
    • 3
      Ya
      Yarak
      13 -17
      23:38, 24 авг 2017
      Ха Ха Ха... Заглавието, трябва всъщност да е ..... Виж коментара
    • 4
      Чо
      Чобанина
      5 -1
      10:54, 25 авг 2017
      Аркадашите много глупаво са постъпили, като са се скарали с официално длъжностно лице. Дори и да са им искали нещо, (в което се съмнявам силно) не е трябвало да чупят крака на митничаря. Сега виновникът да полежи няколко месеца в пандиза, да му конфискуват возилото и да платят 5000 евра глоба. Щото я си представете някой нашенец да откаже да си вдигне багажника на турска митница и да го изрита в крака - ше го вкарат в затвора от воле - -така че кой квото си е надробил - да си го сърба. Анадънмо :)
    • 5
      Хх
      хххл
      4 -1
      10:55, 25 авг 2017
      Никакъв респект от гранична полиция!!!Така е,тъй като там служат хора ,които са си платили предварително и всеки един миг гледат да заработват допълнително.Поведение,държание,грамотност под всякаква критика,да не говорим са семките,които се ядат по време на смяната им.
    • 6
      Ма
      Малоумници
      1 -1
      12:27, 25 авг 2017
      А възможно ли е това да се е случило защото са чакали 17 часа за да преминат границата. Много Ви е лесно да коментирате седнали под климатичето на хладничко "да се съобразявали със законите на държавицата ни". Какви закони, какви пет лева бе. Удряме се по гърдите щото сме били европейска държава. Държавата е европейска ама хорицата в държавата са с ******ски манталитет. Тези митничари ей така седят с кръстосани ръце и зяпат, никакъв ред, никаква система, никакво отношение. Дали хората не са се изнервили на това. А и едва ли е отказал да отвори багажника. Предполагам са му направили проверката на багажа обаче незнайно защо не са му казали нищо и човечеца си чака някой да се сети да му каже готов си приятел. Заминавай. Хиляди пъти съм минавал от тамм и всеки път едно и също. Просто мързелив народ сме. Това е..

    Още новини

    Последни новини