Одобриха за ремонт пет междублокови пространства в Димитровград

Общо 13 проектни предложения са постъпили в Община Димитровград в рамките на конкурса за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства. Той стартира през юни, а приемането на документи продължи до края на месец август.

Пет от проектите са одобрени за финансиране със сумата до 5 000 лв. всеки един, информират днес от пресслужбата на кметството. Става дума за детска площадка на ул „Цар Симеон“ зад бл. №5, детска площадка на ул. „Ем. Станев“ между бл. №15 и бл. №17; междублоково пространство на ул. „Гео Милев“ до бл. №18,  детска площадка на бул. „Д. Благоев“ до бл. №21 и детска площадка на ул. „Простор“ пред бл. №1.

Отпадналите проекти са свързани с обновяване на междублокови пространства, които вече са били финансирани от общинския конкурс в предходни години, а други предвиждат строителни дейности недопустими за финансиране според укловията на конкурса, уточняват от Общината.

Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за финансиране. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности, приемане от комисия и отчитане на разходите с необходимите документи. Ремонтите по площадките трябва да приключат в края на ноември месец.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини