Паяк вдига старите коли в Димитровград от днес

    „Паяк“ вдигна изоставен автомобил „Ситроен“ на паркинга зад кино „Миньор“ тази сутрин. Така бе поставено началото на акцията по премахване на стари коли в Димитровград. Колата бе закарана на наказателния паркинг на ул. „Вилхем Пик“, където ще остане 14 дни и при желание собствениците могат да я потърсят.

    Старото возило бе вдигнато от втория опит, тъй като първия то почти се разпадна. При акцията леко бе засегнат и един от съседните паркирани зак киното автомобили.

    Точно преди три месеца от Общината започнаха мащабна кампания по разчистване на изоставени возила на общински терени. Съставени са били 91 протокола, с които се констатира, че колите не се ползват. Към момента са изтекли 26 от предписанията, като 12 от тези коли вече са преместени от собствениците.

    Специалисти от Общината, съвместно с полицията и представители на предприятието, стопанисващо общинския „паяк“ днес бяха набелязали за премахване 14 коли. На място те съставят първо протокол, с който се установява състоянието на автомобила. Прави се и друг протокол, свързан с вдигането на колата.

    Ако в 14-дневен срок возилото не бъде потърсено на наказателния паркинг, то ще бъде предаденао за скрап. Ако собствениците си приберат колата, те трябва да заплатят разходите по транспортирането ѝ с паяка, уточняват от Общината.

    Видео по темата – вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини