Пенсионери от Ардино и Смолян създадоха топла приятелска връзка

Пенсионери от Ардино и смолянския квартал „Горно Райково“ създадоха приятелски взаимоотношения. Това стана в топла приятелска атмосфера в събота в Пенсионерски клуб „Родопи“ в квартал „Горно Райково“. Домакините посрещнаха своите гости с питка.

„Радваме се да възродим мостове на дружески връзки между пенсионерските клубове в Ардино и Смолян. Отколешни са взаимоотношенията между двата родопски града. Ще направим всички възможно нашите приятелски връзки да бъдат плодотворни и полезни“, заяви председателят на Пенсионерски клуб „Родопи“ Ангел Стойчев. Певческата група към клуба поздрави гостите от Ардино с песен за Райково и македонска песен.

Председателят на Клуба на пенсионера в Ардино Гюнер Мюмюн заяви, че  с удоволствие ще осъществят връзка с пенсионерския клуб в кв. „Горно Райково“. „Всяка година със съдействието на община Ардино организираме екскурзии в страната и съседните държави Турция и Гърция. Стареем се подобаващо да посрещнем празници. Пенсионерският клуб в Ардино е като втори дом за хората от третата възраст в Ардино“, заяви Мюмюн. Той дари на председателя на клуба Ангел Стойчев пластика на Дяволския мост и ги покани да гостуват в Ардино.

През уикенда група пенсионери от Ардино организираха еднодневна екскурзия до природните и туристически забележителности на Смолян. Инициативата е на ръководството на Клуба на пенсионера в града под Белите брези. Хората от третата възраст посетиха Пампорово,  един от най-красивите  зимни и летни курорти в страната. Ардинските пенсионери се изкачихаи до телевизионната кула на връх „Снежанка“, която се намира на 2019 метра надморска височина. Разгледаха храм “Св.Висарион Смоленски“ в Смолян, както и църквите „Св.Вмчк. Пантелеймон“ и „Козма и Дамиан“ край панорамния път между Смолян и Пампорово.

Пътуването на възрастните хора от Ардино до Смолян се осъществи с финансова подкрепа на бизнесмена Турсун Мехмед, собственик на фирма „Панорама 2011“ ЕООД.

Ръководството на Клуба на пенсионера в Ардино изказва искрена благодарност за благородния жест на Турсун Мехмед.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини