Отказват сметосъбиране на тържище заради дълг от 730 000 лв.

Община Димитровград е спряла сметосъбирането и сметоизвозването на Тържищна компания "Марица" АД, намираща се между Хасково и Димитровград. Причината е дългогодишно незаплащане такса битови отпадъци от страна на компанията, информират от пресслужбата на местната администрация. И допълват, че от средата на месец май тази година "Нео Титан" е прекратила извършването на услугата в обекта, като са били премахнати разположените там съдове за битови отпадъци. 

Според Община Димитровград, тържището не е заплащало дължимите по Закона за местни данъци и такси за данък сгради и такса смет. Дългът възлиза на 730 000 лв. От тях  610 000лв. са натрупаните задължения за такста битови отпадъци и 120 000 лв. за данък сгради.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Тотка Йорданова
    5 -2
    08:44, 28 окт 2017
    Ами парите които фирмите на Стефан дължат, кога ще се изплатят? По-добре да се скрият и да не се показват повече, че много се излагат. И без това всички знаят, че при тях всичко е фалшиво и измамно. Може да се минат сигурно? Да си вземат парите и да се махат, че само пречат и се навират, където не им е работа за да лъжат и да крадат. Има много ама много по-свестни, отговорни и трудолюбиви хора от тях, които със сигурност ще работят за обществото а не за себе си и няма да се водят от чувства за алчност, злоба и власт като хората зад тези фирми.
    МАХАЙТЕ СЕ! ВИЕ САМО ПРЕЧИТЕ И НАНАСЯТЕ ВРЕДИ. ЗАТОВА НЯМА ДА ВИДИТЕ ПАРИ.
Последни новини