Общините в Хасковска област готови за зимата, ремонтите продължават

    И през зимните месеци ще продължат ремонтите на пътната отсечка Хасково-Димитровград и на пътя Стара Загора-Димитровград на територията на Хасковска област. Очаква се да бъде даден старт и на ремонта на пътя Чирпан-Димитровград-Симеоновград. Това съобщи на среща в Областна администрация днес директорът на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев. Повод за срещата  бе зимната подготовка в областта, информират от пресслужбата на Областна администрация.

    Отчетено, бе че снегопочистващите фирми, които отговарят за първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа на територията на област Хасково са готови за предстоящата зима. Осигурени са 60 % от препаратите за обработка на републиканските пътища, на 80 % са осигурени и препаратите за почистването на АМ“Марица. Техниката, която ще чисти републиканските пътища, също е готова.  За първи път тази зима на територията на Хасковска област ще работят и машини с по-тежки гребла, подходящи за почиствене на магистралата. 

     Всички общини на територията на област Хасково докладваха за готовността си за зимния сезон. Създадена е организация, има планове за действие при кризи, обезпечени са и финансово, стана ясно на днешното заседание. Военните и пожарната също докладваха за подготовката за зимния сезон.

            

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини