Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха канал за незаконни цигари


Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на цигари без акцизен бандерол на територията на област Пазарджик. Те са задържани на 3 ноември 2017 г. при специализирана операция на служители от Сектор БОП-Пловдив, Пазарджик и Смолян и Специализираната прокуратура.
Събраните до момента доказателства сочат, че групата се е занимавала със зареждане на улични дилъри с контрабандни цигари от юли 2016 г. Действията й са били следени повече от 8 месеца, но доказването на престъпната й дейност било затруднено от дълбоката конспиративност на работа.
Участниците комуникирали помежду си чрез криптирана информация, използвайки мобилни телефони „Black Berry“. Три такива апарата, както и радиостанция и заглушител за радиокомуникация са намерени и иззети по време на операцията по задържането им. Намерени и иззети са 853 нелегални стека цигари от различни марки , предназначени за черния пазар.
Повече от половината цигари без бандерол (10 мастербокса) са открити в микробус по време на транспортирането им, останалите са иззети при извършените претърсвания на общо 9 адреса и в други 7 автомобила.
Престъпната дейност на групата е документирана със СРС, свидетелски
показания и множество други доказателства.
С прокурорски постановления от 3 ноември 2017 г. на четиримата задържани бе наложено задържане до 72 часа. По искане на Специализирана прокуратура, на 5 ноември 2017 г. Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

 Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини