Майсторка на тиквен пай обра наградите от кулинарен конкурс в Долно Белево

    Пай от тиква - златна пита приготвен от Керка Панева победи в кулинарното състезание -изложба, което бе организирано днес в димитровградското село Долно Белево. Там се проведе третото издание на регионалния празник "Ден на тиквата". Инициатори бяха читалище "Светлина 1929", пенсионерският клуб и община Димитровград.

    На второ място в надпреварата бе класиран кекс от тиква с крем на Димана Илийчева. Третото място бе отново за ястие, приготвено от победителката Керка Панева - пълнена тиква с ориз и кайма. Над 20 ястия включваше изложбата на майсторките от село Долно Белево. Сред тях бяха тиквеници и баници от тиква, кекс от тиква, рачел, печена и пълнена тиква и др.

    Журито в състав народният изпълнител Тенчо Тенев и кулинарките от селото Дина Иванова и Милена Желева бе изключително затруднено при оценяването, заради разнообразието от вкусове. Раздадени бяха две специални награди. За най-добре аранжирано ястие - течена тиква наградата отиде при Теодора Ангелова. Отличие получи и производитерят на тикви Илия Панев. Домакините от читалището в Долно Белево бяха подготвили и музикална програма, в която се включиха и представители на гостуващите на празника читалища.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини