Паисиевци отбелязват световния ден на детето

„Във всички страни по света има деца, които живеят при изключително трудни условия. Те се нуждаят от специално внимание, независимо от расата, цвета на кожата, пола, езика, религията...“

С тези думи започна Световният ден на децатав IV Aс клас с класен ръководител Минка Стоянова. Този ден се отбелязваот 1954 г. на 20-ти ноември. Целта е да обедини подрастващите и да съдейства за мира между народите. Във връзка с това ООН публикува през 1959 г. Конвенция за правата на детето.

Теодора Милушева от X Б клас - член на Съвета на децата и титуляр за област Кърджали - представи интересна презентация за Съвета на децата към ДАЗД и за Декларацията, съдържаща правата и задълженията на всяко дете. Чрез верижна образователна отборна игра, изискваща решаване на задачи, четвъртокласниците откриваха дати и години, свързани с дадено събитие. В игрите „Пъзел“ и „Балон“ малчуганите подреждаха рисунки и откриваха фрази и изрази отвидяната презентация. Последните игри преминаха като самостоятелни логически задачи, изискващи търсенето на аргументи.

Бяха отличени победители, а всички участници получиха награди. Четвъртокласниците бяха развълнувани от видяното и постигнатото, а Теодора, посланикът на Съвета на децата, обеща скоро да ги посети отново.

„Децата са светлина! Нека помагаме тя да не угасва, а да блести и прогонва тъмнината около тях!“ - призовава десетокласничката.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини