Мистерията около убийството на Дамла се заплита, съмненията падат върху майката

След убийството на 7-годишното момиче в Момчилград, вчера стана ясно, че е задържана жена близка до детето, може би дори неговата майка. Но до момента няма повдигнато обвинение за престъплението.

Според „24 часа” са били привикани за разпит 5-ма души, като прокуратурата работи по всички възможни версии, една от които е убийството да е поръчано от майката.

Очакват се и резултатите от ДНК анализ на улики, открити на местопрестъплението.

По неофициална информация Садет Муса - майката на жертвата, е била арестувана късно вечерта в неделя. За разпит била викана и нейна близка с инициали А.Т.

От прокуратурата в Кърджали обаче отказват да дадат каквато и да било информация с мотива, че това може да попречи на разследването.

Заради липсата на информация по случая хората в града са притеснени, че сред тях може да има убиец и заплашват с протести. 

Пред камерата на „Здравей, България” по NOVA жител на Момчилград призна, че съгражданите му се страхуват и са ужасени от извършеното престъпление. 

Малката Дамла беше намерена задушена в дома си. Според разследващите убиецът е притискал с ръка устата и нослето на детето, докато то не е спрямо да диша. Подобен начин на убийство е характерен изключително за жени. Тялото на детето, с уста, залепена с тиксо, е открито от майката, когато се върнала от нощна смяна в неделя сутринта.

По принцип, щом майката отсъствала, момичето било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция няколко дни преди фаталната нощ. Бащата на детето работи в Белгия, а братът, в Истанбул. Всички те в момента са в Момчилград.

„В 99% от подобни случаи става въпрос за хора, които се грижат за детето. Хората имат едно лице за пред обществото и едно за в дома. Много често причина е извънклинично протичащи психични заболявания. Причина може да бъде и големият стрес. Гледането на дете понякога е и трудност и наслояването на несправяне с някакви трудности може да доведе до много тежък стрес”, коментира в „Здравей, България” психологът Росен Йорданов.

„Това разбиране, че към семейството може да изпитваш само положителни чувства и чувство на обич към детето си не е истина. Ние сме амбивалентни същества и изпитваме и любов, но понякога и омраза”, добави той.

„Когато направиш такова ужасно деяние, спонтанната ти реакция е да съхраниш себе си. Дори, осъзнавайки какво си извършил”, обясни Росен Йорданов

Vesti.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини