Правителството на Малави подкрепя Мадона

Правителството на Малави подкрепя американската поп звезда Мадона в усилията й да осинови второ дете от южната африканска страна, съобщи министърът по въпросите на информацията, цитиран от Ройтерс. Тази позиция може да предизвика гнева на защитниците на човешките права.

Върховният съд на Малави се очаква да обяви утре решението си дали Мадона ще получи право на временно осиновяване на 4-годишната Мърси Джеймс.

Правителството беше подложено на остри критики след като поп дивата осинови 13-месечния Дейвид Банда през 2006 г., като критиците заявиха, че тя заобикаля закона, за да си осигури специално третиране.

Министърът на информацията на Малави Тарисия Калиати заяви, че певицата е помогнала на страната и е добра майка. "Мадона беше добра с нас, тя подкрепи над 25 000 сиропиталища в тази страната и доказа, че може да се грижи за Дейвид", заяви Калиати.

"Малко богати и известни хора могат да отделят време да изминат целия този път до Малави, за да подкрепят нашите деца, ние я подкрепяме в делото за осиновяване", допълни министърката.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини