Какво ни чака в чакалнята за еврозоната

Няма да се вдигнат цените при влизане в еврозоната. Това заяви пред Нова телевизия бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов.

Това никъде не се било случило, твърди той.

Според него не трябва да се помпат страхове в хората. Влизането в еврозоната ни вкарвало в един по-престижен клуб, увери Дацов. Присъединяването към ЕРМ2 (т. нар. чакалня за еврозоната) навсякъде било довело до структурни реформи и до подобряване на икономиката. Еврото в момента не е слабо, подчерта финансистът.

Доц. Банчо Банов обаче не е съгласен, че скок на цените няма да има. Това ще бъде инфлационен шок, убеден е той. Поне 5-6 години според него ще минат, докато се напаснат нашите заплати с въвеждането на еврото.

Ние се присъединяваме към една разпадаща се валута, смята Банов, който не вярва в бъдещето на еврото. Ние сме в Европа на две скорости, допълни той. Експертът задава въпроса ние ли имаме нужда от Европа или Европа има нужда от нас.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Котитеря
    1 0
    14:49, 16 яну 2018
    За богатите и гъзолизците проблем няма да има но за бедняка проблема си е винаги проблем е сега и в ЧАКАЛНЯТА и зад ЧАКАЛНЯТА За народеца проблем няма на ПАША ЧЕИР на КЕНАНА и на Пловдивското шосе
Последни новини