Вазовци завоюваха нови успехи в ученическа конференция в Пазарджик

Изображение 1 от 4

    С три проекта по информатика и ИТ се представи ПМГ "Иван Вазов" в Ученическа конференция по математика и информатика. Мероприятието се е провело от 12 до 14 януари в Пазарджик, съобщават от училището. Гимназията е била единствен представител от училищата в Хасковска област.  

    Електронен учебник по История и цивилизация за 10 (9) клас“ са представили на конференцията  Пламен Панчев и Александър Боев от 11 б клас. Техният научен ръководител е бил Добринка Донева. Отново г-жа Донева е координирала проекта  "Game Kit“ с автори  Елица Евтимова и Динко Николов от 11 а  клас. Третата разработка, с която вазовци са участвали е била  „Tower Power“ на Светослав Колев и Иван Тодоров от 12 б  клас и с научен ръководител Василка Николова. 

    И трите екипа на ПМГ "Иван Вазов" са получили грамоти за отлично и много добро представяне. Пламен Панчев от 10 клас има възможност да участва в Пролетната конференция на Съюза на математиците в България, както и да се яви на интервюто за определяне на двамата български кандидати за обучение в шестседмична лятна школа на Масачузетския технологичен институт – Research Science Institute (RSI).

    Ученическа конференция по математика и информатика е била за организирана за 18-ти път от Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ) към Българската академия на науките (БАН).  За участие в нея са били допуснати 70 ученици от математически и професионални гимназии у нас. Представени са били 50 авторски проекта по математика, информатика и информационни технологии. Журито е включвало преподаватели от Софииски, Пловдивски университет и Института по математика и информатика на БАН.
      

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини