България преговаря с Армения, Молдова и Украйна за внос на работна ръка

България преговаря с Армения, Молдова и Украйна за подписването на спогодби за регулиране на работната ръка като документът с Армения се очаква да бъде подписан през февруари. Това съобщи пред БНТ министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Документът е двустранен, но инициативата е на България, уточни той.

Друга идея е държавата и работодателите да отправят конкретни оферти за заетост на българи, които сега работят в чужбина, но на позиции с по-ниска от своята квалификация. "Можем да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели", каза Петков.

Утре Министерският съвет се очаква да приеме Националния план за действие по заетостта за 2018 г. С общ бюджет от 73 млн. лв. планът се фокусира върху подобряването на качеството на работната ръка, каза министърът.

Той припомни, че в разчетите на държавата за тази година е планирано средно увеличение на заплатите с 6.6%

Източник: БНТ

Коментари в сайта (2)

  • 1
    По
    потресен
    5 0
    13:34, 17 яну 2018
    как не ги е срам, вместо да нормализират и увеличат заплатите тук и да се приберат всички от чужбина..... ами да внесат и от африка - тамошните и за 5 лева ще работят. За какво сме тогава в Европейския съюз - ами да си бяхме стояли в гетото. С а м о з а б р а в и л и с е, ама ние сме си виновни.............................
  • 2
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    2 0
    20:52, 17 яну 2018
    ПОТРЕСЕН как може да говориш такива неща Бившият президент Плевнелиев 5 години ни наливаше в главитеЕвропейските ценности че и Бойко и разбойниците от Герб Не може така
Последни новини