Продължава ремонта на зала "Младост", изграждат басейн и сауна

Като успешна определи за димитровградския спорт изминалата 2017 година кметът Иво Димов. По време на церемонията за избор на спортист на годината снощи той посочи, че Общината ще продължи да подпомага спорта, както го е правила и досега. Кметът припомни за по-важните проекти, реализирани през 2017 година. Сред тях завършването на основния ремонт на спортна зала “Младост” 40 години след изграждането й.

В момента продължава ремонта в ниската част на залата, който трябва да приключи през февруари, каза кметът. Предвижда се възстановяване на басейна и сауната там, както и с обособяването на фитнес център. Ремонт върви и в двете зали, ползвани от клуба по акробатика "МЛадост" и клуба по кикбокс и муай тай "Фаворит", предстои нова настилка да бъде положена там.

През 2018 г. ще се работи за изграждане на закрито спортно съоръжение от т. нар. тип балон, което да се ползва не само от клуба по тенис, както и на две спортни игрища с изкуствена настилка на комплекс “Миньор”. Опитваме се да подобрим спортно -техническата база , за да може спортните клубове да тренират и постигат все по-големи успехи, каза Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини