Домашно куче оживя, след като прекара месеци на самотен остров

Куче, което падна в океана, намери стопаните си, след като живя близо 4 месеца на самотен остров, съобщи АФП.

Софи Такър паднала през борда, докато Йан Грифит и нейното семейство пътували през бурни води покрай североизточния бряг на Куинсленд през ноември. Кучето се смятало за потънало, а семейството било съкрушено. Незабелязана от никого, Софи Такър доплувала кучешката на остров Сеинт Бийс, близо 10 км от мястото на инцидента и започнала да живее в стила, пропагандиран от реалити-шоуто "сървайвър".

Тя се върнала при семейството си миналата седмица, когато Грифит се свързала с рейнджъри, заловили куче, живеещо с диви кози на необитаемия остров, със слабата надежда, че това може да бъде нейното отдавна загубено куче. Когато срещнали рейнджърите, те открили, че на борда наистина била Софи Такър.

"Ние я повикахме и тя започна да скимти и да блъска клетката, а когато те я пуснаха, тя практически ни събори", казва Грифит пред националните медии. Когато кучето за първи път било забелязано на острова, то изглеждало в лошо състояние. След това започнало да се чувства по-добре, а когато открили телата на малки козленца, стигнали до извода, че тя се храни с тях. Софи Такър от породата австралийска овчарка бързо свикнала отново с удобствата на дома, включително климатика.

"Тя ни изненада всички. Тя беше домашно куче, а вижте какво направи. Преплувала е близо 10 км, успяла е да живее на острова сама", каза Грифит. "Иска ни се да можеше да говори, наистина".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини