Представиха най-мащабния световен портал за образование в Димитровград

    Екипът на сдружение „Образование без раници“ представи днес в Димитровград най-мащабния портал за образование в света - Кан Академия. Представители на сдружението гостуваха в ОУ "П.Славейков", където бе организиран семинар за 30 преподаватели. Инициативата е още в партньорство с Центъра за творческо обучение и се случва по ИКТ програмата на МОН." Целта е да бъде даден безплатен достъп до глобално образование.

    Какво представлява порталът Кан Академия, защо е най-наложеният в световен мащаб и предвестява образованието на бъдещето; как чрез инструментите му учениците могат да учат забавно, със своето собствено темпо и от където и когато решат, а техните учители и родители да ги мотивират и насърчават, разказаха от екипа на сдружението.

    С близо 10 000 видео урока и с над 100 000 интерактивни упражнения разполага порталът. Те са вградени в учебна социална мрежа, като учителите и родители могат да направляват и проследяват напредъка на всеки поотделно и на целия клас. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер.

    Кан Академия има над 50 милиона потребители в над 190 държави. На български език към момента  са преведени над 2000 видео урока, както и десетки хиляди упражнения, статии и проекти по математика, компютърно програмиране, компютърни науки и биология. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини