Славейковци с поредица мероприятия за Васил Левски

Изображение 1 от 5

    С редица мероприятия учениците от ОУ „Пенчо Славейков“ отбелязаха 145-годишнината от гибелта на Васил Левски днес. Те уважиха поклонението пред паметника на Апостола в кв."Габера".

    Паралелно с това, децата от първи клас рецитираха стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“, изгледаха презентация за живота и революционната дейност на Апостола на свободата и попълниха индивидуални работни листове по темата.Второкласниците проведоха беседа за живота и делото на героя, четоха стихотворението „Левски“ и разказа „Апостолът в премеждие“ от Иван Вазов, обсъдиха думите на Апостола, написани  книжки, донесени от децата в училище.

    По  темата „Борци за свобода“ учениците от третите класове с интерес  обсъдиха презентация за Васил Левски, а в часа по български език – четене изпълниха художествено разказа на Стефан Дичев „Лъвският скок“.Четвъртокласниците организираха дискусия за делото на Апостола и подготвиха табло за бележити дати в българската история. Учениците от петите класове четоха избрани мисли на Васил Левски и коментираха посланията, които се съдържат в тях. Шестокласниците отбелязаха годишнината от обесването на Апостола с  изработването на табло за живота и дейността на героя.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини