Чехия няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗ. Преглед на печата

"Сега":

Чехия няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗ

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че е притеснен от новините от България, но чешката държава няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗ. Коментарът му дойде в отговор на въпроси на bTV.

"Ние като държава имаме 63% в ЧЕЗ и сме представени чрез министерството на финансите. Надзорният съвет е бил избран по време на управлението на предишната коалиция. Надзорният съвет е имал съмнения за продажбата, но е бил убеден от борда на директорите, че сделката е прозрачна, че купувачът и парите са прозрачни. И сега излиза, че в България има някакви съмнения", каза Бабиш.

"Трябва да кажа, че съм много притеснен от новините от България. Ще поискаме обяснение от директорите на ЧЕЗ чрез техните представители в Надзорния съвет", допълни той.

Нямаме намерение да анулираме тази сделка, подчерта чешкият премиер.

Бедствие. 

"24 Часа":

Възстановиха електричеството във всички населени места в Североизточна България

Електроразпределение Север възстанови електрозахранването на 64 населени места в Североизточна България, останали без ток вследствие на силния вятър и снегонавяванията през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на Електроразпределение Север.

Екипите на компанията отстраниха десетки повреди по електроразпределителната мрежа. Всички аварийни екипи и специализирана техника на Електроразпределение Север са в готовност за отстраняване на аварии на територията на Североизточна България в случай на влошаване на метеорологичните условия.

Решение.

"Дума":

Класът за прослужено време не е дискриминационен, реши КЗД

Класът за прослужено време не представлява нарушение на забраната за дискриминация и не създава предпоставка за дискриминация на работниците и служителите по признак "възраст", "лично и обществено положение". Това гласи решението на Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Решението е по преписка, образувана по сигнал на работодателските организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. Те подадоха сигнал в КЗД в края на юли 2017 г. Според жалбоподателите текстовете от Наредбата за структурата на работната заплата, с които се определя добавката за стаж и професионален опит, поставят в дискриминационно положение по-младите работници, както и държавните служители, за които класът бе отменен преди няколко години.

КЗД оставя без уважение сигнала на ответните страни - работодателските организации. Решението може да бъде обжалвано.

Влайков. 

"Монитор":

ВАС върна Лазар Влайков като общински съветник в Септември

Върховният административен съд върна като общински съветник в Септември бившия шеф на ситипарламента в града Лазар Влайков. Така висшите магистрати потвърдиха решението на пазарджишкия Административен съд, който отмени решението на Общинската избирателна комисия в Септември за предсрочно прекратяване правомощията на Влайков заради отсъствия от 3 поредни заседания. Името на Влайков нашумя, след като с неговия законно притежаван пистолет " Глок " на 1 септември по време на детски рожден ден смъртоносно бе прострелян ресторантьора Наско Тонкев от септемврийското село Виноградец. Административните магистрати прецениха, че общинарят незаконосъобразно е отстранен от Общинския съвет.В мотивите към решението си съдът посочва, че не се спори относно обстоятелството, че Влайков не е присъствал на три заседания на Общинския съвет, но за последното от тях той е уведомил, че не може да присъства, тъй като по същото време е призован като обвиняем по наказателно дело в Окръжен съд - Пазарджик. Тогава се гледаше мярката за неотклонение спрямо Влайков и според съда, това е уважителна причина, за която Лазар Влайков е уведомил писмено Общинския съвет в град Септември.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зн
    значи Бойко си отива
    2 -2
    09:32, 28 фев 2018

    След като не отменят сделката за ЧЕЗ значи Бойко трябва да си ходи.

Последни новини